Gå till innehåll

Susanne Claesson blir chefredaktör för DIK:s nya tidning

Susanne-Claesson-chefredaktor fackforbundet-dik

Fackförbundet DIK:s nya digitala medlemstidning kommer att se dagens ljus under våren 2022. Den kommer att bevaka frågor av vikt för DIK:s medlemmar, lyfta villkoren för medlemmarnas yrken och vara en plattform för debatt.

– Jag är väldigt glad att DIK satsar på journalistik, när många andra förbund och organisationer drar ner på detsamma. Fackförbundspressen är en väldigt viktig del av medielandskapet och jag hoppas att den nya tidningen kommer stärka intresset för villkoren inom kultur- och kommunikationsbranschen, säger Susanne Claesson.

Susanne Claesson har arbetat som journalist, redaktör och AD sedan 00-talet och har arbetat på bland annat Fokus, Sydsvenskan och SVT. Senast kommer hon från en tjänst som redaktionschef på Finansliv.

– Vi tycker att Susannes bakgrund bland annat från Fokus och fackförbundstidningen Finansliv är perfekt för DIK:s medlemstidning. Det finns många viktiga frågor för en tidning inom DIK:s sektorer den kommande tiden, och vi är mycket glada över att Susanne med sin stora kunskap om politik, arbetsmarknad och digital journalistik ska börja hos oss. Vi ser fram emot att välkomna henne och att följa utvecklingen av den nya tidningen, säger Johanna Lindell, DIK:s VD.

Susanne Claesson tillträder som chefredaktör den 19 januari och en av de första uppgifterna blir att rekrytera en reporter.

– Det är ett drömuppdrag att få starta en ny tidning och en otroligt kul utmaning. Nu letar jag efter en vass reporter som vill vara med och bygga upp tidningen tillsammans med mig och vår AD Petter Odevall, säger Susanne Claesson.

Om DIK
DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Alm Dahlin, utredare
johanna.alm.dahlin@dik.se
072-724 84 13

För frågor till Susanne Claesson:
070-199 29 06