Gå till innehåll

Tamim Alameddine blir ny förbundssekreterare och påverkansansvarig på DIK

Tamim Alameddine

Från och med 1 mars kommer Tamim Alameddine ha den nyinrättade tjänsten som förbundssekreterare och påverkansansvarig på DIK.

– Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta på DIK. Jag vill med mitt starka engagemang och med mina kunskaper och erfarenheter vara med i arbetet så att vi ser till att DIK blir en ännu större påverkansaktör. Vi ska vara en stark, närvarade och modig röst i det offentliga samtalet. Vi ska också fortsätta bygga vidare på det lokalfackliga arbetet, för vi vet att stor lokal närvaro och engagemang bygger ett starkt och inflytelserikt förbund – det hänger helt enkelt ihop, säger Tamim Alameddine.

Tamim har bland annat arbetat som utredare och borgarrådssekreterare inom kommun, riksdag och ideell sektor, senast på Hyresgästföreningen. Han har därtill lång erfarenhet av fackliga och politiska uppdrag.

– Jag är så glad över att Tamim vill börja hos oss på DIK. Hans stora kunskap om fackliga frågor och erfarenheter från politiken i kombination med hans förståelse för samhällsfrågor gör att han kommer att kunna stärka DIK:s påverkansarbete, säger Johanna Lindell, vd för DIK.

Tamim Alameddine börjar arbeta den 1 mars.

Om DIK
DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

För mer information och intervjuer:
press@dik.se
08-480 040 10