Gå till innehåll

Westander och Miltton Insights är byråbranschens bästa arbetsgivare 2022

Den 9 mars utsågs årets två bästa arbetsgivare inom byråbranschen. 2022 års utmärkelser går till byråerna Westander och Miltton Insights, som på olika sätt ansträngt sig extra mycket för att skapa hållbara arbetsplatser med en bra arbetsmiljö.

Priset ”Årets byrå – Bästa arbetsgivare” sätter arbetsmiljön i den svenska byråbranschen i fokus. Utmärkelsen delas ut av fackförbundet DIK i samarbete med undersökningsföretaget Regi. Vinnarna baseras på de anställdas enkätsvar om arbetsmiljön sammanvägt med arbetsgivarens uppgifter om byråernas villkor och policyer. 

Westander och Miltton Insights bäst i klassen
Priset delas ut i två kategorier baserade på omsättning; stora kategorin (över 25 miljoner i omsättning), och lilla kategorin (under 25 miljoner i omsättning). I årets sammanvägning av faktorer fick byråerna Westander och Miltton Insights högst betyg. 

Westander (vinnare i stora kategorin) tar i år emot utmärkelsen för andra gången. 

– Vi är superglada, det här är det finaste pris man kan få. Vi vill tacka DIK som sätter skjuts och uppmuntrar hela kommunikationsbranschen att jobba med de här frågorna, säger Frida Blom, tf byråchef på Westander. 

Miltton Insights (vinnare i lilla kategorin) tar emot utmärkelsen för första gången och gläds åt uppmärksammandet av just arbetsmiljön. 

– Det är underbart, man blir varm om hjärtat. Arbetsmiljö har alltid varit viktigt för oss. När vi startade byrån så tog det inte många minuter innan vi kom fram till att värderingar var det viktigaste. Det är så viktigt hur alla mår. Att det här lyfts i kommunikationsbranschen är så viktigt, det behövs mer. Glada medarbetare ger glada kunder, säger Mårten Tilosius, vd på Miltton Insights

Goda exempel i en utsatt bransch  
Att lyfta goda exempel är en del av DIK:s arbete med att förbättra arbetsmiljön i kommunikationsbranschen.

– Byråbranschen är attraktiv att arbeta i, men tyvärr blir ofta villkor och arbetsmiljö lidande. När någon bränner ut sig, går det lätt att hitta en ny. Så ska det inte vara. DIK arbetar genom högre organisering och kollektivavtalstäckning för en sundare byråbransch där våra medlemmar kan må bra och bidra till företagets framgångar, säger Anna Troberg, ordförande för DIK.

Mer om utmärkelsen ”Bästa arbetsgivare” 
Priset ”Bästa arbetsgivare” delades den 9 mars 2022 ut för tredje året i rad inom ramarna för galan ”Årets byrå”. Totalt deltog 32 byråer i nomineringsprocessen. Vinnarna baseras på en enkätundersökning om medarbetarnas nöjdhet och en kvantifiering av arbetsgivarens svar på frågor om arbetsvillkor och policyer. Priset delas ut av fackförbundet DIK i samarbete med undersökningsföretaget Regi. 

Om DIK 
DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har cirka 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet. 

För intervjuer eller mer information: 
press@dik.se 
08-480 040 10