Gå till innehåll

Årets Byrå – Bästa Arbetsgivare

Lejon

Lejon, ägg och pennor i all ära. Men precis som en lejonkung är de flesta byråchefer måna om att flocken ska må bra. Och mår den bra finns det nu ett pris att vinna – Bästa Arbetsgivare.

I dag är den sociala arbetsmiljön en av de saker som arbetssökande värdesätter högst. Det betyder bland annat att arbetsgivaren tar ansvar för medarbetarnas hälsa och utveckling, och att arbetet för att motverka stress, diskriminering och sexuella trakasserier sker aktivt.  Samtidigt visar en rapport från DIK att sju av tio byråanställda jobbar trots att de är sjuka, hälften jobbar mer än de får betalt för och att löneskillnaderna fortfarande är stora mellan kvinnor och män. Bästa Arbetsgivare är ett försök att ändra på det genom att lyfta de goda exemplen i branschen.

DIK är fackförbundet för dig som arbetar inom den kreativa eller kulturella sektorn. Tillsammans med Regi och Resumé instiftar vi nu ett nytt pris: Årets Byrå – Bästa Arbetsgivare. Priset går till en arbetsgivare inom byråbranschen som gör ett extra bra arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda.

Bästa Arbetsgivare är en del av Årets Byrå och delas ut för första gången på Årets Byrå-galan 2020.