Smyglansering för förtroendevalda: Hur höjer vi bibliotekariernas löner? 

l neutveckling

Välkommen till en exklusiv förhandstitt på årets stora rapport om bibliotekariernas arbetsmiljö och löner! Rapporten släpps inför Bokmässan men redan den 21 september bjuder vi in våra förtroendevalda till ett digitalt möte och delar med oss av resultaten. 

Nytt för denna rapport är att vi, utöver arbetsmiljöfrågorna, har fokuserat på bibliotekariernas löner och hur de står sig i jämförelse med likvärdiga yrken. Vi har även undersökt vad resursbrist, social oro och otillbörlig politisk påverkan får för konsekvenser för bibliotekens möjlighet att utföra sina viktiga uppdrag. 

Låga löner och en i många fall påfrestande arbetsmiljö gör att många överväger att byta jobb, inte sällan till ett helt annat yrke. Biblioteken riskerar ett stort kompetenstapp. Vad kan vi göra för att vända utvecklingen? 

Vi kommer att diskutera strategier och presentera verktyg för att påverka arbetsgivare och politiker för bättre löner. Du får chans att ställa frågor och berätta om egna utmaningar och erfarenheter.  

Varmt välkommen till ett digitalt möte den 21 september 8.30-9.15. 

Medverkande: 
Anna Troberg, förbundsordförande 
Johanna Alm Dahlin, utredningsansvarig och rapportförfattare 
Hans Kyrö, ombudsman och löneexpert

Info: Webbinariet är främst riktat till våra förtroendevalda inom bibliotekssektorn, eller som har biblioteksmedlemmar, men alla är välkomna att delta.

Anmäl dig här.

Jag vill vara med!