Gå till innehåll

Villkor för DIK Start

Vill du också vara med i den fackliga gemenskapen, men är inte riktigt redo för ett fullt medlemskap? Då kan du testa oss gratis och få tillgång till några av de fördelar som finns med ett medlemskap i DIK – utan att bli medlem.

Facklig organisation – en styrka

DIK ser facklig organisering som en styrka. Som förbund utvecklar vi samhället, arbetsmarknaden och ger varje medlem kraft i gemenskapen. Gemensamt för våra medlemmar är att de är verksamma inom kultur, kommunikation och kreativa sektorer. Våra nästan 20 000 medlemmar finns på alla typer av arbetsplatser på hela arbetsmarknaden och i en mängd olika roller.

Läs mer om DIK och vår organisation här! 

Genom att ansluta dig till DIK Start kan du i din egen takt lära känna oss.

Det här får du i DIK Start

  • Utan kostnad får du tillgång till artiklar, videor, poddar och annat material som annars bara finns tillgängligt för DIK:s medlemmar (DIK Prio). 

  • Som ansluten till DIK Start får du även möjlighet att kostnadsfritt prova DIK:s coachtjänster vid ett (1) tillfälle. Du väljer själv vilken av DIK:s coachtjänster du vill använda och bokning sker via inloggat läge.

  • Genom DIK Start får du även möjlighet att gå på event som DIK bjuder in till. 

  • Du kan när som helst uppgradera till att bli medlem i DIK (DIK Prio). 

  • Du kan också välja att avsluta tjänsten DIK Start och då upphör din tillgång till tjänsten. Både uppgradering och avslut sker i inloggat läge. 

För att du ska kunna ta del av DIK på bästa sätt behöver du se till att din e-postadress och telefonnummer till dig är uppdaterade på Mitt DIK under Mina uppgifter. 

Här kan du läsa mer om exakt vad som ingår i villkoren för DIK Start

Läs mer om hur DIK behandlar dina personuppgifter här

Det här får du inte i DIK Start

  • DIK Start är inte ett medlemskap i DIK. 

  • Du har inte rätt till råd och vägledning eller till att bli företrädd i frågor som rör ditt arbetsliv. 

  • Du omfattas inte av DIK:s inkomstförsäkring. 

  • Du får heller inte tillgång till de övriga försäkringar DIK erbjuder sina medlemmar. 

Du kan bli medlem i DIK

Du blir medlem från och med den månad som din ansökan kommer in till oss. Din rätt att få råd och vägledning gäller från första dagen i ditt medlemskap. Här kan du läsa mer om vad du får som medlem i DIK.

Läs mer om villkor för medlemskap här!