Viktig info om försäkringen Min privatjurist

HELPs-privatjuristforsakring

Den 1 maj 2024 byter försäkringen Min privatjurist namn till HELPs juristförsäkring och kommer att administreras av Akademikerförsäkring.

Om du har försäkringen så innebär detta att du kommer du att få fakturor för försäkringen från Akademikerförsäkring från och med april.

Blev du medlem i DIK före 1 februari 2024?

Om du har försäkringen idag så behåller du samma försäkringsvillkor som tidigare men det kommer att ske en prisjustering. Läs mer om förändringen på vår sida med frågor och svar.

Till frågor och svar

Hur vet jag om jag har försäkringen?

Om du har försäkringen och berörs av förändringen så har du fått ett mejl från oss. Om vi saknar din e-postadress kommer informationen via Kivra eller post.

Blev du medlem efter 1 februari 2024?

Som medlem i DIK får du hjälp med juridiken som rör ditt arbetsliv. HELPs juristförsäkring fungerar som ett komplement, då den ger dig juridisk hjälp inom privatlivets viktigaste områden, såsom familj, arv och bostad.

Om du är intresserad av att teckna HELPs juristförsäkring så gör du det hos Akademikerförsäkring. Du kan även använda dig av deras försäkringsrådgivning för att få hjälp att se om den passar dig. Läs mer om försäkringen här