Just nu går det inte att logga in på Mitt DIK, eller registrera sig som ny medlem, på grund av tekniska problem. Vi arbetar på att lösa det så snabbt som möjligt!

Gå till innehåll

Webbinarium: Mångfald i kommunikationsbranschen

Vad får bristen på mångfald inom kommunikation för konsekvenser för dig som jobbar i branschen – och inte minst, på själva kommunikationen?

I december 2020 släppte DIK rapporten ”I väntan på kommunikation har vi bara vaccin”. Rapporten sammanfattar en undersökning av arbetsmiljö och villkor inom den svenska kommunikationsbranschen – där DIK för första gången och som första fackförbund i landet efterfrågat så kallad jämlikhetsdata. Det innebär att vi ställt frågor kopplade till alla sju diskrimineringsgrunder – som till exempel ursprung – för att få fram anonymiserad statistik som kan förstärka arbetet mot just diskriminering på arbetsmarknaden.

Under detta webbinarium diskuterade vi rapportresultatet med fokus på mångfald, eller snarare bristen på den. Två mångfaldsexperter resonerade kring hur vi inom kommunikationsbranschen kan arbeta för att göra en positiv skillnad. I samtalet deltar Amanda Lundeteg, VD på stiftelsen Allbright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet, samt Barakat Ghebrehawariat, föreläsare, rådgivare och utbildare inom kommunikation och mångfald.

Du ser webbinariet i videon ovan. Webbinariet sändes den 8 december 2020.