Årets viktigaste bok för kommunikatörer

Vad betyder kommunikatörer för demokratin? Det undersöks i den nya boken "Om det inte vore för oss" där tretton personer som jobbar med kommunikation i offentlig sektor intervjuas om kriskommunikation, demokratifrågor och kommunikationens roll i verksamhetsutvecklingen.

Boken är skriven av DIK:s vd Johanna Lindell och Sveriges Kommunikatörers vd Caroline Thunved.

Läs mer
Om det inte vore for oss event

Workshop eller föreläsning? Bjud in oss till jobbet

Vill du att DIK ska komma till ditt jobb och hålla i en workshop om kommunikatörers arbetsmiljö och hur du och dina kollegor kan göra för att förbättra er jobbvardag? Eller vill ni ha en föreläsning om boken?

Läs mer
Frida-Telleborn fackforbundet-dik

Sminka grisen och andra påståenden om kommunikatörer

Debatten om kommunikatörerna har länge varit både negativ och osaklig. Det cirkulerar många påståenden men väldigt lite fakta. Här hittar du några av de vanligaste påståendena om kommunikatörers vara eller icke vara – och svar på tal. 

Läs mer
sminka grisen

Andelen statliga kommunikatörer har inte ökat på fem år

De statligt anställda kommunikatörerna ska granskas med utgångspunkten att gruppen ökat i hög utsträckning. Vad finns det för grund i det påståendet? En granskning från Magasin K, DIK:s medlemstidning, visar tvärtom att andelen kommunikatörer legat still de senaste fem åren.

Läs mer
magasinK statliga-kommunikatorer

Extra trygghet med DIK:s inkomstförsäkring

Vi finns med dig på din väg. Speciellt nu i oroliga tider är det extra tryggt att ha en inkomstförsäkring som kan ge upp till 80 % av hela din lön. Bli medlem idag och få bland annat:

  • Inkomstförsäkring
  • Råd & stöd
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem
inkomstforsakring ikon

Offentliganställda kommunikatörer larmar om dålig arbetsmiljö

Kommunikatörer inom offentlig sektor larmar om en tuff arbetsmiljö i en undersökning från DIK. Nedskärningar, detaljstyrning, censur och att agera stötdämpare mot hot och hat är exempel från rapporten. Konsekvenserna kan bli stora både på individ- och samhällsnivå.

Läs mer
rapport citat

Checklista för en bättre arbetsmiljö

Vi har tagit fram en checklista för att förebygga vanliga utmaningar och skapa en bättre arbetsmiljö för kommunikatörer. 

Se hela listan
tio-tips-for-kommunikatorers-arbetsmiljo

Gå med i vårt kommunikatörsnätverk

Vill du träffa andra kommunikatörer att bolla idéer och utmaningar med? Välkommen till DIK:s nätverk för kommunikatörer! Under våren och hösten anordnar vi frukostträffar för medlemmar med olika spännande teman.

Läs mer
Kommunikatörsnätverk

Hur mår kommunikatörer på offentligt uppdrag?

Vilka krav ställs idag på kommunikatörer som jobbar på offentligt uppdrag? Vilka förutsättningar krävs för att upprätthålla yrkesetik, demokratisk transparens och samtidigt klara arbetsmiljön? Lyssna på inspelningen av vårt webbinarium om de offentliganställda kommunikatörernas arbetsmiljö.

Se inspelningen här
webbinarium-kommunikatorer

Frågor och svar

Hur mycket ska jag tjäna som kommunikatör? Vad kan jag göra åt min orimliga arbetsmängd? Hur kan facket hjälpa till? Här hittar du svar på vanliga frågor.

Se svaren
fragor-svar-kommunikator

"Mycket måste gå snabbt och ofta är du själv i din roll som kommunikatör"

Hon har jobbat som webbdesigner, mot mäns våld mot kvinnor, med podcast-produktion och är numera kommunikatör på Habilitering och Hälsa på Region Stockholm. Möt kommunikatören och DIK-medlemmen Susann Smedberg.

Läs intervjun
Susann-Smedberg-medlemsintervju fackforbundet-dik

Det här ingår i ditt medlemskap

Gå med idag och ta del av alla förmåner direkt. Bland annat får du:

  • Råd & stöd
  • Inkomstförsäkring
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem
glad gubbe banner