
Frågor om semester
Här hittar du svar på vanliga frågor om semester. Undrar du något mer? Tveka inte att kontakta oss på fraga@dik.se.
Här hittar du vanliga frågor och svar om fackliga frågor. Hittar du inte det du söker? Tveka inte att kontakta oss på fraga@dik.se eller ring 08-480 040 00, vardagar kl 8.30–12.00.
Här hittar du svar på vanliga frågor om semester. Undrar du något mer? Tveka inte att kontakta oss på fraga@dik.se.
Vanliga frågor om uppsägning och avslutning av anställning
Behöver du en paus från ditt nuvarande jobb för att studera, testa ett nytt jobb eller få mer utrymme för andra åtaganden? Om du inte är redo att säga upp dig kan tjänstledighet vara lösningen. Här förklarar vi villkoren för tjänstledighet och vil...
Svar på de vanligaste frågorna om arbetstid och arbetsuppgifter, till exempel om ersättning för övertid, mertid och obekväm arbetstid, så kallat ob-tillägg.
Svar på de vanligaste frågorna om föräldraledighet, till exempel om föräldratillägg, föräldralön, föräldrapenningtillägg och att gå ner i tid.
2024 släppte DIK rapporten ”Tiden är inne för kortare arbetstid” som baseras på en Sifo-undersökning bland den svenska allmänheten. Här hittar du vanliga frågor och svar om rapporten och varför DIK driver frågan om kortare arbetstid för alla.
Linnea Skagerberg, förbundsjurist på DIK besvarar vanliga frågor om vad som gäller med röda dagar, klämdagar och halvdagar. En guide till årets röda dagar hittar du i artikeln.
Hur löneförhandlar jag bäst? Hur får jag en bra löneutveckling? Vilka frågor och argument är bra att ha med in i lönesamtalet? DIK:s löneexpert Hans Kyrö svarar på medlemmarnas vanligaste lönefrågor.
Känner du dig stressad på jobbet? Du är inte ensam. Allt fler upplever att arbetsbelastningen är för hög och att det är svårt att få ihop vardagen. Men stress behöver inte leda till långvarig sjukskrivning om du agerar i tid.
Här kan du läsa om vad som gäller betalning av medlemsavgiften.
Att ha ADHD kan innebära både utmaningar och styrkor i arbetslivet, men kunskapen kring vad det faktiskt innebär brister ofta. Många arbetsplatser kan vinna mycket på att förstå och stötta personer med ADHD.