
Frågor och svar om lön
Hur löneförhandlar jag bäst? Hur får jag en bra löneutveckling? Vilka frågor och argument är bra att ha med in i lönesamtalet? DIK:s löneexpert Hans Kyrö svarar på medlemmarnas vanligaste lönefrågor.
Studerar du kultur, kommunikation eller till ett kreativt yrke? Hos oss får du smarta verktyg som stöd och hjälp i ditt yrkesval. Det kostar bara 100 kronor under hela studietiden!
Läs mer om studentmedlemVi står alltid på kommunikatörernas sida. Vi agerar, stöttar och hjälper till i allt från att påverka och driva opinion till att slå vakt om lagar, regler och avtal. Eller bara för att finnas till hands och lyssna. Nu förändrar vi kommunikatörernas arbetsdag.
Ett flexibelt, hållbart arbetsliv, kompetensutveckling och välfungerande löneprocesser är viktiga frågor som DIK driver i årets avtalsrörelse.
Läs mer om avtalsrörelsenFler än nio av tio bibliotekarier avvisar förslaget om en anmälningsplikt, som innebär att yrkesgruppen kan bli skyldig att ange papperslösa personer. DIK kräver att förslaget om anmälningsplikt dras tillbaka.
Är du förtroendevald eller intresserad av att börja arbeta lokalfackligt? Läs mer om vilka roller som finns och hur du kan engagera dig i DIK!
Engagera dig – bli förtroendevaldHar du frågor om ditt medlemskap eller din arbetssituation? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi har öppet måndag till fredag 08:30-12:00.
Kontakta ossHär hittar du vanliga frågor och svar om fackliga frågor. Hittar du inte det du söker? Tveka inte att kontakta oss på fraga@dik.se eller ring 08-480 040 00, vardagar kl 8.30–12.00.
Hur löneförhandlar jag bäst? Hur får jag en bra löneutveckling? Vilka frågor och argument är bra att ha med in i lönesamtalet? DIK:s löneexpert Hans Kyrö svarar på medlemmarnas vanligaste lönefrågor.
Linnea Skagerberg, förbundsjurist på DIK besvarar vanliga frågor om vad som gäller med röda dagar, klämdagar och halvdagar. En guide till årets röda dagar hittar du i artikeln.
Här kan du läsa om vad som gäller betalning av medlemsavgiften.
Den 16 april släppte DIK rapporten ”Tiden är inne för kortare arbetstid” som baseras på en Sifo-undersökning bland den svenska allmänheten. Här hittar du vanliga frågor och svar om rapporten och varför DIK driver frågan om kortare arbetstid för al...
Svar på de vanligaste frågorna om arbetstid och arbetsuppgifter, till exempel om ersättning för övertid, mertid och obekväm arbetstid, så kallat ob-tillägg.
Behöver du en paus från ditt nuvarande jobb för att studera, testa ett nytt jobb eller få mer utrymme för andra åtaganden? Om du inte är redo att säga upp dig kan tjänstledighet vara lösningen. Här förklarar vi villkoren för tjänstledighet och vil...