Personlig karriärocach

Våra karriärcoacher har lång erfarenhet av kreativa yrken, kultur och kommunikation. De hjälper dig att vässa CV:t, optimera din Linkedinprofil och coachar dig inför nästa anställningsintervju. Tjänsten ingår i medlemskapet.

Så funkar det
Elisabeth Karlsson Westberg

Bli medlem idag och ta del av alla förmåner direkt!

DIK är ett yrkesförbund med specialistkunskap inom kultur, kommunikation och kreativa yrken. Bli medlem och få bland annat:

  • Inkomstförsäkring
  • Råd & stöd
  • Lönestatistik
  • CV-hjälp
Se alla förmåner
glad-laptop

Lönerådgivning

Har du koll på vad du borde tjäna? Ta hjälp av våra lönerådgivare! De vet vad andra i ditt yrke tjänar och ger dig värdefulla tips inför lönesamtalet utifrån den senaste lönestatistiken.

Få koll på lön
Guide till lokalfackliga

Vad är en rimlig ingångslön?

Med DIK:s rekommenderade ingångslön har du ett lägsta löneanspråk att förhålla dig till som baseras på svar från DIK:s senaste löneenkät.

Läs mer
ingangslon-kommunikation-kultur fackforbundet-dik

Nyexadrabatt

Har du avslutat dina studier för mindre än tre månader sedan? Grattis! Då kan du ta del av vår rabatt för nyexade. Under hela första året betalar du en reducerad medlemsavgift på 166 kronor per månad.

Så får du rabatten
kulturproducent-student_fackforbundet-dik
"Att vara med i föreningar, nätverk eller projekt för ämnen du är intresserad av är ett jättebra sätt att knyta kontakter."
Jeanette Söderwall, kommunikatör

Museikommunikatören: “Satsa på det du brinner för”

Undrar du hur klivet från studier till arbetsliv kan se ut? Och vad kan du göra under själva studietiden som ökar chanserna på arbetsmarknaden? Jeanette Söderwall, kommunikatör på Östergötlands museum, berättar om sin väg till drömjobbet.

Läs intervjun
JeanetteSöderwall fotoFridaJonsson