Hur mycket tjänar DIK:s medlemmar?

Vad tjänar en bibliotekarie, arkivarie, kommunikatör, projektledare, arkeolog, UX-designer och andra yrkesgrupper inom DIK? Leta upp ditt yrke i listan och se hur du ligger till!

Till statistiken
lonestatistik-2022 fackforbundet-dik
"Vill du ha 40? Säg 42!"
Hans Kyrö, lönecoach

Så förhandlar du dig till en bättre lön

Vilka är de bästa argumenten för en högre lön? Hans Kyrö, DIK:s löneexpert ger sina främsta förhandlingstips och vägleder dig kring hur du kan tänka kring den höga inflationen och din lön.

Få tips!
hans-kyro fackforbundet-dik

Inte medlem ännu?

Vi finns med dig på din väg. Speciellt nu i oroliga tider är det extra tryggt att ha en inkomstförsäkring och tillgång till arbetsrättsligt stöd. Bli medlem idag och få bland annat:

  • Inkomstförsäkring
  • Råd och stöd
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem

Vill du ha ännu mer lönestatistik?

Som medlem i DIK har du tillgång till Sacoförbundens gemensamma databas för löner. Du kommer åt den genom att logga in på Mitt DIK och väljer "Saco lönesök" i menyn. Där kan du fördjupa sig i statistiken och jämföra din lön på detaljnivå.

Logga in
kontakta-dik-hjalp-lokalfacklig fackforeningen DIK

DIK Dialog: Dags att förhandla lön?

Lyssna på vårt senaste poddavsnitt med tema lön. Vad är det som påverkar vilken lön du kan få? Vad får INTE påverka din lön? Vi bidrar med tips och tricks i löneförhandlingen och vad du bör tänka på genom hela din löneresa.

Lyssna här
Guide till lokalfackliga

Boka lönecoach

Kom väl förberedd till lönesamtalet! Våra lönecoacher hjälper dig att förstå lönenivå och vässa din förhandlingsteknik. Antalet samtal är obegränsat, ingår i din medlemsavgift och genomförs över telefon.

Så här går det till
Per Johansson lönecoach

Ingångslön för nyexade

Hur ska man tänka när det är dags att förhandla lön inför första jobbet efter utbildningen? Se DIK:s rekommenderade ingångslön för yrken inom kultur, kommunikation och kreativ sektor.

Det här rekommenderar vi
ingangslon-kommunikation-kultur fackforbundet-dik