Gå med i studentgruppen

Studenter-2

Vill du vara med och driva studentfrågor inom DIK? Då är DIK:s expertgrupp för studentmedlemmar något för dig.

Inom DIK finns en expertgrupp för och med studentmedlemmar. Studentgruppens uppdrag är att lyfta frågor som är viktiga för studentmedlemmarna och vara med och påverka vilka frågor DIK driver. Gruppen finns representerad i DIK:s förbundsstyrelse och i Saco studentråd. Varje år fokuserar studentgruppen på olika teman.

Vad innebär det att vara med i studentgruppen?

I studentgruppen får du möjlighet att engagera dig och påverka DIK:s arbete, tillsammans med andra studentmedlemmar. Genom att vara med i studentgruppen lär du dig inte bara mer om fackligt arbete, du får också en bra merit för cv:t och knyter värdefulla kontakter inför arbetslivet. Genom Sacos studentråd kan du även kompetensutveckla dig inom ledarskap.

Det är upp till gruppen själva hur ni genomför arbetet – kanske vill ni skriva opinionstexter, spela in en podd, göra en kampanj eller ordna ett seminarium? Möjligheterna är många och DIK bidrar med stöd och budget för arbetet.

Vill du veta mer om vad engagemanget ger? Läs en intervju med vår studentmedlem Filip Hallbäck.

För att vara med i studentgruppen behöver du vara medlem i DIK. Du kan bo var som helst i landet eftersom ni kan arbeta digitalt och de resor som ni behöver göra till exempelvis styrelsemöten, utbildningar eller arbetsträffar finansieras av projektet.

Vill du engagera dig?

Kontakta Agnes Kullenmark, projektledare, så berättar hon mer.
agnes.kullenmark@dik.se
08-480 040 19

Just nu – bli medlem gratis!

Gå med idag så bjuder vi på medlemsavgiften i DIK under hela din studietid. Gäller till och med 30 september.

Bli medlem nu