Gå till innehåll

Så funkar medlemskapet

sa-funkar-medlemskapet

DIK finns där för dig på din väg genom arbetslivet. Som medlem har du tillgång till kvalificerad kunskap och erfarenhet, men också en mängd olika tjänster och erbjudanden.

DIK - din coach genom arbetslivet

Våra coacher stärker din förmåga att hantera situationer. Vi utgår ifrån nuläget och lyssnar, sorterar, frågar, återkopplar och utmanar. Du blir starkare och bättre förberedd att ta nästa steg – till exempel inför ett lönesamtal, en ny anställning, ett affärsbeslut, för att stärka ekonomin i det egna företaget eller ta bättre chefsbeslut. Vem du möter beror på din sysselsättning och position. Du kan boka telefonmöte med:  

Vi ger dig juridisk hjälp

Ibland kan det behövas arbetsrättsligt stöd. Det kan du få av DIK! Genom att kontakta DIK Direkt får du svar på och stöd i frågor om både arbetsmiljö och arbetsrätt. 

Alla medlemmar ansluts till Min privatjurist som täcker behov som kan dyka upp både på och utanför arbetet. Efter den inledande gratisperioden på tre månader kostar Min privatjurist endast 35 kronor i månaden. Som student har du Min privatjurist gratis under hela grundutbildningen. 

Min bolagsjurist ingår kostnadsfritt i medlemskapet och hjälper dig som är egenföretagare. Läs mer om den här.

Du får tillgång till våra medlemsförmåner

Som medlem i DIK får du inte bara tillgång till DIK Direkt och våra coacher, du får även tillgång till erbjudanden hos våra samarbetspartners. Genom Akademikerförsäkring kan du se till att du får ett brett försäkringsskydd, medan du via a-kassan ser till att du inte står handfallen om du en dag skulle bli av med ditt jobb. Via DIK kan du också teckna en förmånlig inkomstförsäkring för dig som är yrkesverksam, som ser till att dryga ut det glapp som skapas om du bara har a-kassa som inkomst vid eventuell arbetslöshet. 

DIK finns med dig genom hela livet. Det innebär att vi även kan erbjuda förmåner för att stärka dig i din personliga och karriärmässiga utveckling.

  • Hos Mindler kan du få hjälp med samtal om ditt mående, oavsett om det är brådskande eller i förebyggande syfte.

  • Genom appen PT online kan du få skräddarsydda träningsprogram just för dig – som du kan utföra hemma eller på gymmet.

  • Via Hyper Island kan du höja din kompetens genom att läsa spännande kurser om framtidens ledarskap och utveckling.

Vi utbildar och inspirerar

I takt med att vi oftare byter yrken och arbetsplats ökar behovet av vidareutbildning. Ny kunskap gör dig mer attraktiv på marknaden, får dig att växa i karriären och ökar möjligheten att själv välja vilken väg du vill gå.

Medlem på en gång – DIK Prio

Oavsett om du är anställd, mellan jobb, student, egenföretagare eller ledare är du välkommen att gå med i DIK. Det enda kravet är att du är utbildad, studerar eller har erfarenhet av att arbeta inom kultur, kommunikation eller kreativ sektor. När du skickar din ansökan till oss registrerar vi dig som medlem från och med den första dagen i innevarande månad. Det gör att du slipper glapp mellan dina medlemskap om du skulle byta från ett annat fackförbund och att du behåller din eventuella inkomstförsäkring och a-kassa.

Hur du byter fack kan du läsa här.

Månadskostnaden beror på vad du gör och tjänar

Din månadskostnad beror på om du studerar eller arbetar – och vad du i så fall tjänar. Antingen betalar du ordinarie avgift eller en reducerad, medan studenter och egenföretagare har egna avgifter. Är du ansluten till a-kassan blir månadskostnaden något högre. När du påbörjar processen att bli medlem kommer du, innan du signerar, få svara på frågor som tar fram den kostnad som gäller för dig.

Du väljer hur du vill betala

Du får en faktura per månad och väljer själv hur du vill betala – med avi, e-faktura eller autogiro. Med de två sista slipper du fakturaavgiften och gör miljön en tjänst. Du väljer vilken metod du vill använda i processen att bli medlem. Läs mer om medlemsavgift här.

Läs om fullständiga medlemsvillkor för DIK Prio här

Dags att bli medlem? Klicka dig vidare här!

Bli medlem