Gå till innehåll

Mellan jobb

Mellan jobb

I DIK kan du bli medlem även som arbetssökande mellan jobb. Som medlem i DIK kan du få hjälp av våra coacher med ditt jobbsökande och även få information om medlemskap i a-kassa och om inkomstförsäkringen.

Du vet väl att du kan gå med i facket även mellan jobb? 

Livet innebär många olika typer av utmaningar. Ibland går det spikrakt framåt, men då och då kommer det några törnar på vägen. Det kan till exempel hända att du befinner dig i en situation där du står mellan två jobb – i ett sådant läge finns det stöd att hämta hos ditt fackförbund. Oavsett om du redan är med eller går med medan du söker nytt jobb, finns det hjälp att få.  

Karriärcoach

Ett samtal med någon av våra karriärcoacher ger dig en tydligare bild av vad du kan och vill i yrkeslivet – med utgångspunkt från dina behov och var du befinner dig just nu. Att vara mellan jobb kan vara en utmaning. Som medlem i DIK kan du få hjälp i ditt jobbsökande och reda ut vad som skulle kunna vara ett bra nästa steg att ta för dig. Du kan också få hjälp att gå igenom ditt CV, ditt personliga brev och din profil på LinkedIn.  

Lönecoach

Är du mitt uppe i en intervjuprocess och behöver stöd inför löneförhandlingen?  Som medlem i DIK kan du boka ett personligt samtal med en av våra lönecoacher som hjälper dig med tips och råd. Du får även tillgång till den populära tjänsten Saco lönesök, där du kan jämföra över 300 000 akademikerlöner. 

Gå med i a-kassan

För att inte stå helt ekonomiskt tomhänt mellan jobb är det viktigt att vara med i en a-kassa. Som medlem i DIK kan du gå med i Akademikernas a-kassa. Arbetslöshetsersättning – a-kassa – är en grundtrygghet om du blir av med jobbet. 

Bli tryggare med inkomstförsäkring

För att glappet mellan en lön och att gå på a-kassa inte ska vara för stort, är det nödvändigt att ha en inkomstförsäkring. DIK:s inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap och gör att du kan få upp till 80 procent av din gamla lön även när du står utan inkomst. Läs mer om DIK:s inkomstförsäkring här.

Är du mellan jobb och behöver stöd och råd? Gå med i DIK idag, så kan vi hjälpa dig!

Dags att bli medlem? Klicka dig vidare här!

Bli medlem