Byt fack till DIK

kontakta-dik-hjalp-lokalfacklig fackforeningen DIK

Det ska inte vara krångligt att byta fackförbund. Följ våra tre enkla steg; vi hjälper dig på vägen!

Det är enkelt att byta fackförbund till DIK

För att byta fackförbund till DIK behöver du bara skicka en ansökan till oss, säga upp ditt gamla medlemskap och, om du vill, byta a-kassa. Följer du de tre stegen behåller du också den inkomstförsäkring och redan intjänad a-kassa som du har idag.

1. Ansök – När du skickar din ansökan till oss registrerar vi dig som medlem från och med den första samma månad. Det gör att du slipper glapp mellan dina medlemskap och behåller din eventuella inkomstförsäkring och a-kassa. Ansöka om medlemskap gör du här!

2. Säg upp – När vi bekräftat ditt medlemskap kontaktar du ditt nuvarande förbund och begär utträde. Om uppsägningstiden är längre än en månad, ändrar vi ditt startdatum (på din faktura) så att du slipper dubbla medlemsavgifter. 

3. Byt a-kassa – Som medlem i DIK kan du byta a-kassa till Akademikernas a-kassa. Ansök om medlemskap här. Därefter kan du kontakta oss på fraga@dik.se och meddela att du vill betala a-kassan via DIK tillsammans med medlemsavgiften, om du så önskar.

Är du inte ansluten till en a-kassa kan det vara en god idé att bli det – annars kan du stå utan ersättning om jobbet skulle försvinna. För att ha rätt till DIK:s inkomstförsäkring behöver du vara ansluten till Akademikernas a-kassa.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss!

Dags att bli medlem? Klicka dig vidare här!

Bli medlem