Vi försvarar dina rättigheter

Det är viktigt att du känner till dina rättigheter. Vi hjälper dig med arbetsrelaterade frågor och problem. Våra ombudsmän och jurister kan stötta dig med anställningsavtal, arbetsmiljö, semesterfrågor eller om du till exempel hamnar i tvist med arbetsgivaren.

Läs mer
Diverse artiklar-site

CV-hjälp och coachning inför jobbintervjun

På DIK har vi coacher som hjälper dig när du söker jobb eller vill vidare i karriären. Våra karriärcoacher har lång erfarenhet av kreativa yrken, kultur och kommunikation. De guidar dig i jobbsökandet och ger tips inför anställningsintervjun. Dessutom får du hjälp att vässa ditt CV och din LinkedIn-profil.

Läs mer
elisabeth-kw-karriarcoach

Lönerådgivning

Har du koll på vad du borde tjäna? Ta hjälp av våra lönerådgivare! De vet vad andra i ditt yrke tjänar och ger dig värdefulla tips inför lönesamtalet utifrån den senaste lönestatistiken.

Mer om lön
lön-frontfigur

Bli medlem idag och ta del av alla förmåner direkt!

DIK är ett yrkesförbund med specialistkunskap inom kultur, kommunikation och kreativa yrken. Bli medlem och få bland annat:

  • Råd & stöd
  • Lönestatistik
  • CV-hjälp
  • Inkomstförsäkring
Se alla förmåner
Dator med moln

Mer pengar om du förlorar jobbet

Det är tufft att förlora jobbet. Tillsammans med a-kassan ger vår inkomstförsäkring högre ersättning och du får i alla fall ekonomisk lugn och ro.

Läs mer
ny på jobbet

"Min drivkraft är att göra information som alla förstår"

DIK-medlemmen Roberto Rivas jobbar som videoproducent på Naturskyddsföreningen där han även utbildar kollegor i videoproduktion. Läs intervjun med honom om hur han hamnade i kommunikationsbranschen och yrkets utmaningar.

Läs intervjun
roberto-rivas-videoproducent

Vad är DIK?

DIK är ett fackförbund för alla som jobbar i kultur, kommunikation och kreativ sektor. Som medlem får du tillgång till stöd, råd, förmåner och blir en del av vår gemenskap som jobbar för bättre villkor inom våra yrkeskårer. Läs mer om hur medlemskapet fungerar.

Läs mer om DIK
jamstallda-moten-fackforbundet DIK