Hjälp oss att förändra – dela din historia

Vi på DIK vet att kommunikatörer har en orimlig arbetsbörda och får agera stötdämpare mot hat och hot. Samtidigt ifrågasätts behovet av kommunikatörer av politiker och debattörer. Hur har du det på jobbet? Berätta din historia för oss. Ju fler röster, desto starkare blir vårt budskap. Här kan du ta del av andras historier.

Lämna din historia
rapport kommunikatorer-oro-citat

Extra trygghet med DIK:s inkomstförsäkring

Vi finns med dig på din väg. Speciellt nu i oroliga tider är det extra tryggt att ha en inkomstförsäkring som kan ge upp till 80 % av hela din lön. Bli medlem idag och få bland annat:

  • Inkomstförsäkring
  • Råd & stöd
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem
inkomstforsakring ikon

Webbinarium: Hur mår kommunikatörer på offentligt uppdrag?

Vilka krav ställs idag på kommunikatörer som jobbar på offentligt uppdrag? Vilka förutsättningar krävs för att upprätthålla yrkesetik, demokratisk transparens och samtidigt klara arbetsmiljön? Vid webbinariet får du ta del av resultaten av DIK:s rapport, lyssna till konkreta exempel och några förslag till lösningar.

Se inspelningen här
webbinarium-kommunikatorer

Offentliganställda kommunikatörer larmar om dålig arbetsmiljö

Kommunikatörer inom offentlig sektor larmar om en tuff arbetsmiljö i en undersökning från DIK. Nedskärningar, detaljstyrning, censur och att agera stötdämpare mot hot och hat är exempel från rapporten. Konsekvenserna kan bli stora både på individ- och samhällsnivå.

Läs mer om rapporten
rapport citat

Bjud in DIK till ditt jobb!

Vill du att DIK ska komma till ditt jobb och hålla i en workshop om kommunikatörernas arbetsmiljö och hur du och dina kollegor kan göra för att förbättra er vardag på jobbet? Boka in oss genom att skicka ett mejl till fraga@dik.se!

Mejla oss!
elisabet-salas bitradande-forbondsjurist DIK
"DIK hjälpte mig att få arbetsgivaren förstå vad som är jobb och vad som är ledig tid."
Kommunikatör, 34 år

Frågor och svar

Hur mycket ska jag tjäna som kommunikatör? Vad kan jag göra åt min orimliga arbetsmängd? Hur kan facket hjälpa till? Här hittar du svar på vanliga frågor.

Se svaren
fragor-svar-kommunikator

Checklista för en bättre arbetsmiljö

Vi har tagit fram en checklista för att förebygga vanliga utmaningar och skapa en bättre arbetsmiljö för kommunikatörer. 

Se hela listan
tio-tips-for-kommunikatorers-arbetsmiljo

"Mycket måste gå snabbt och ofta är du själv i din roll som kommunikatör"

Hon har jobbat som webbdesigner, mot mäns våld mot kvinnor, med podcast-produktion och är numera kommunikatör på Habilitering och Hälsa på Region Stockholm. Möt kommunikatören och DIK-medlemmen Susann Smedberg.

Läs intervjun
Susann-Smedberg-medlemsintervju fackforbundet-dik

Det här ingår i ditt medlemskap

Gå med idag och ta del av alla förmåner direkt. Bland annat får du:

  • Råd & stöd
  • Inkomstförsäkring
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem idag!