Gå till innehåll

Boka kommunikatörsstöd

Hur får jag tiden att räcka till? Jag kan inte prioritera bland mina arbetsuppgifter! Hur ska jag få min chef att fatta? Oavsett vad du stöter på för frågor i vardagen så finns vi här för att hjälpa dig direkt. Boka ett 15 minuter coachsamtal med våra experter utan extra kostnad – du behöver inte vara medlem i DIK.

Boka gratis rådgivning
kommunikator-54 fackforbundet-dik

Ledande lönestatistik

Som medlem i DIK har du tillgång till den mest omfattande lönestatistiken för kommunikatörer. Dessutom får du:

  • Råd & stöd
  • Inkomstförsäkring
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem
batteri

Panelsamtal med Sveriges Kommunikatörer

Är arbetsmiljön chefens ansvar? Ska kommunikatör verkligen heta "kommunikatör"? Vad ska vi göra åt problemet med en stressande arbetsmiljö? Detta och mycket mer diskuteras i panelsamtalet som du nu kan se i efterhand!

Titta nu!
panelsamtal-sv-kommunikatorer

Webbinarie: Hållbar kommunikatör

Se vårt webbinarie om arbetsmiljö för kommunikatörer. Här går vi igenom dina rättigheter, pratar gränsdragning och ger tips om hur du kan prata med chefen.

Kolla in webbinariet
kommunikator-vid-bokhylla
"DIK hjälpte mig att få arbetsgivaren förstå vad som är jobb och vad som är ledig tid."
Kommunikatör, 34 år

Frågor och svar

Hur mycket ska jag tjäna som kommunikatör? Vad kan jag göra åt min orimliga arbetsmängd? Hur kan facket hjälpa till? Här hittar du svar på vanliga frågor.

Se svaren
Arbetsmiljö bild

Bjud in DIK till ditt jobb!

Vill du att DIK ska komma till ditt jobb och hålla i en workshop om kommunikatörernas arbetsmiljö och hur du och dina kollegor kan göra för att förbättra er vardag på jobbet? Boka in oss genom att skicka ett mejl till fraga@dik.se!

Mejla oss!
inspiration-ideer-kunskap-fackforbundet-DIK

Alltid tillgänglig?

Enligt vår rapport anger var tredje kommunikatör att arbetsgivaren förväntar sig att de ska vara tillgängliga utanför ordinarie arbetstid. Inom ideell sektor och byråbranschen är siffran fyra av tio. Trots det saknas policyer kring området på sju av tio arbetsplatser.

statistik kommunikatorer 1 fackforbundet-dik
"Det som är kul, att behöva ha kompetens inom så många olika områden och vara involverad i så många olika saker också är det som leder till stress."
Susann, kommunikatör

"Mycket måste gå snabbt och ofta är du själv i din roll som kommunikatör"

Hon har jobbat som webbdesigner, mot mäns våld mot kvinnor, med podcast-produktion och är numera kommunikatör på Habilitering och Hälsa på Region Stockholm. Möt kommunikatören och DIK-medlemmen Susann Smedberg.

Läs intervjun
Susann-Smedberg-medlemsintervju fackforbundet-dik

Kommunikatörer sjukskrivs oftast för stress

Enligt statistik som Magasin K har tagit fram med hjälp av Försäkringskassan har kommunikatörer som yrkesgrupp en överrisk på 17 procent att bli sjukskriven för stressrelaterad psykisk ohälsa. Detta i jämförelse med den genomsnittliga risken för anställda i alla yrkesgrupper.

sjukskrivning-kommunikatorer_fackforbundet-dik

"Det var bland det roligaste och svåraste jag gjort i hela mitt liv"

Hon har jobbat på två fackliga organisationer, i förlagsbranschen samt som politiskt sakkunnig till kulturministern. Idag är hon strategisk kommunikatör på Formas. Läs hela intervju med DIK-medlemmen Zandra Thuvesson.

Läs intervjun
zandra-thuvesson fackforbundet-dik

Må bra på jobbet i höst

Kompetensutveckling, tid för reflektion och karriärcoachning. Här har vi samlat tips på hur du kan optimera måendet under jobbhösten.

Läs tipsen
ma-bra-pa-jobbet-i-host fackforbundet-DIK

Det här ingår i ditt medlemskap

Gå med idag och ta del av alla förmåner direkt. Bland annat får du:

  • Råd & stöd
  • Inkomstförsäkring
  • Löne- och karriärcoach
Bli medlem idag!