Gå till innehåll

Juridiskt stöd

juridiskt stöd

Som medlem i DIK får du juridiskt stöd i frågor kring bland annat försäkringskassa, upphovsrätt, avtal och privatjuridik.

Som egenföretagare och medlem i DIK har du tillgång till ett omfattande juridiskt stöd, i vissa fall direkt av oss, i andra fall genom våra samarbetspartners Min Bolagsjurist och Min Privatjurist. Här är några av de frågor som vi hjälper till med.

Försäkringskasseregler

Som egenföretagare är det lätt att hamna mellan stolarna i trygghetssystemen som inte är helt anpassade till dagens arbetsliv med olika kombinationer av anställningar och egenföretagande. Reglerna är inte heller solklara. Här kan våra jurister exempelvis hjälpa till att bena ut kniviga försäkringskasseregler.

Upphovsrätt och immaterialrätt

Många av våra medlemmar jobbar med att producera material som omfattas av immaterialrättsliga regler. Då är det viktigt att ha ordentliga avtal för att undvika tvister. Vi kan ge stöd och råd kring vad du ska tänka på när du ska upprätta ett avtal eller hur du ska tolka ett befintligt avtal.

Andra avtalsfrågor

Även i andra avtalsfrågor kan våra jurister hjälpa till med råd och stöd. Vill du däremot ha handfast hjälp med att upprätta aktieägaravtal, kompanjonsavtal eller konsultavtal rekommenderar vi att du tar hjälp av Min Bolagsjurist.

Testamenten, samboavtal och äktenskapsförord

Med eget företag är det även viktigt att ha koll den privata juridiken. Med tilläggsförsäkringen Min Privatjurist kan du få hjälp med att upprätta testamenten, samboavtal och äktenskapsförord.

Kontakta oss på fraga@dik.se så hjälper vi dig vidare.