DIK medverkar på Publikom – för offentliganställda kommunikatörer

Publikom eventbild

Publikom är mötesplatsen för dig som jobbar med kommunikation i offentlig verksamhet. DIK arrangerar ett panelsamtal om kommunikatörers arbetsmiljö med bland andra Tullverkets kommunikationsdirektör Anders Svensson. Vi håller även en föreläsning om synen på yrkesrollen och hur förståelsen för uppdraget kan ökas.

Vikten av väl genomtänkt kommunikation ökar för varje dag. I en tid när allt finns lättillgängligt på internet ökar kraven på landets kommunikatörer. Rätt information måste fram till rätt person – i tid.

Publikom är en mötesplats för dig som jobbar med kommunikation inom offentlig verksamhet. Här samlas kommunikationsexperter från hela landet för att skapa två inspirerande dagar där du får:

  • kunskap om hur du kommunicerar effektivare

  • höra om det senaste som händer inom branschen

  • lära dig hur du kan nå igenom bruset till rätt personer

  • hitta nya verktyg för att jobba smartare och bättre

  • nätverka med många viktiga och intressanta kontakter i liknande arbetssituationer

Publikom arrangeras den 25 – 26 oktober 2023 på Sergel Hub, Stockholm.

DIK:s programpunkter

Panelsamtal: Hur mår kommunikatörerna egentligen?

Ett samtal om kommunikatörers arbetsmiljö inom offentlig verksamhet. I en ny rapport från DIK larmar kommunikatörer anställda inom offentlig sektor om en tuff arbetsmiljö. Fler än var tredje offentliganställd kommunikatör oroas över möjligheten att utföra arbetet utifrån sina yrkesetiska principer. Vi pratar om hur vi tar tag i problemet och ger oss en bättre arbetsmiljö? Finns det konkreta exempel på hur man bygger en bättre arbetsmiljö? Hur kan man som chef kan bygga en kommunikationsavdelning som fungerar i längden?

Medverkande:
Anders Svensson, kommunikationsdirektör, Tullverket
Frida Telleborn, ombudsman, Fackförbundet DIK.
Moderator: Johanna Lindell, vd, Fackförbundet DIK.

Offentlig kommunikatör - en utsatt och ifrågasatt yrkesroll?

En rapport från fackförbundet DIK visar att offentliganställda kommunikatörer brottas med flera utmaningar. Många upplever att deras yrkesroll och kompetens ifrågasätts och oroar sig över nedskärningar och begränsningar i uppdraget. Kommunikatörerna vittnar också om ett hårdnat och polariserat samhällsklimat där de får hantera alltifrån desinformation och misstro mot det offentliga, till renodlat hat och hot. Vad krävs för att förbättra arbetsmiljön och öka förståelsen för offentliganställda kommunikatörers uppdrag?

Medverkande:
Johanna Alm Dahlin, Utredningsansvarig Fackförbundet DIK.

Medlemserbjudande

Som medlem i DIK får du 20 % rabatt vid köp av en fullvärdig deltagarbiljett på Publikom 2023. Ordinarie pris är 6 900 kronor.

Ange rabattkoden

DIK2023

i fältet för rabattkod för att få 20 % rabatt.

Anmäl dig här