Filip om DIK:s studentgrupp: ”Jag har lärt mig mycket av mitt engagemang”

filip-hallback-engagerad-i-dik-student

Filip Hallbäck är masterstudent i postkoloniala studier och engagerad i DIK student. Vi frågade honom om han har några tips till den som funderar på att ansöka till gruppen. ”Gör det bara”, säger han. ”Du kommer inte att ångra dig”.

Hur är det att engagera sig i DIK Student? 

Väldigt roligt och givande. Man ingår i ett sammanhang med andra som vill prata om storslagna visioner om vilken framtid vi vill se.

Vad har du fått ut av att vara med i gruppen?

Framför allt har jag fått både kunskap och större intresse för fackliga frågor, men också ett breddat nätverk. När jag har varit på DIK:s kansli och träffat medarbetarna har jag mötts av ett stort engagemang. Det är alltid härlig stämning när jag är där på besök. Dessutom är det bra att kunna visa att jag har erfarenhet av opinionsarbete när jag söker jobb.

Hur mycket tid tar engagemanget?

Det beror på hur många vi är i gruppen och vad vi kommit överens om att göra. Vi brukar sätta upp tydliga deadlines inför olika uppgifter, till exempel när vi ska skriva debattartiklar. Och vi har alltid vår projektledare Agnesnära till hands som hjälper till vid behov.

Vad är ditt bästa tips för andra som funderar på att engagera sig?

Jag skulle säga att det bara är att göra det, du kommer inte att ångra dig. Grejen är att man engagerar sig också för att lära sig saker och ting. Vi är ju inte bara studenter som ska ta vår examen och sen skickas ut på arbetsmarknaden, utan vi lever ju också i en demokrati. Om vi inte organiserar oss och kämpar för de förbättringar vi vill se, vem ska då göra det?

Läs mer om studentgruppen.