Gå till innehåll

Hur förhandlar jag mig till en bättre löneutveckling?

Lönecoach

I DIK:s årliga lönestatistik finns värdefull information att ha med sig in i nästa lönesamtal. Vi bad DIK:s löneexpert, Hans Kyrö, utveckla hur statistiken kan användas och ge sina främsta tips inför löneförhandlingen.

Hans Kyrö har arbetat i mer än 18 år som ombudsman på DIK. Under den tiden har han mött och guidat ett stort antal medlemmar.

Finns det någon gemensam nämnare hos personerna du pratar med? 

– Många av våra medlemmar har en väldigt stark passion för sina yrken. Ofta är de där för att de vill göra gott för samhället.  Det är såklart fantastiskt. Men det är viktigt att inte glömma bort sitt eget värde i det – att man förtjänar att må bra på jobbet och få rättvist betalt för det viktiga arbete man gör. Det får jag ofta påminna om. I det kan lönestatistiken vara en bra fingervisning för både mig och medlemmen. 

Var det något som förvånade dig med årets enkätsvar? 

– Nej men det kan vara bra att lägga märke till att de som bytt jobb har tjänat ungefär en procent mer i löneutveckling jämfört med de som stannat kvar på samma ställe.

Behöver man alltså byta jobb för att få en så bra löneutveckling som möjligt? 

– Nja. Vi vet sedan tidigare att det snabbaste sättet att höja den personliga löneutvecklingen är att byta jobb var tredje-fjärde år ungefär. Men vill du gärna vara kvar är det viktigt att ställa rätt frågor under lönesamtalen och prata lön under hela året. Hur ser lönekriterierna och lönepolicyn ut på arbetsplatsen?

Har du något övergripande medskick till den som ska förhandla sin lön?

– Lönen är kanske inte allt. Men den är mycket. Den bekostar din pension och den ger dig förutsättningar för att kunna leva det liv du vill leva här och nu. Ha med dig det in i löneförhandlingen.

Hans Kyrö, ombudsman på DIK.


Hans tre tips till dig som ska löneförhandla


1. Använd lönestatistiken

Använd lönestatistiken för att få en uppfattning om hur du ligger till lönemässigt i jämförelse med andra inom samma yrkesgrupp. Befinner du dig på medianlön eller uppåt är det bra.  Ligger du i eller nära den 10:e percentilen är du en av de lägst avlönade i DIK-kollektivet och har ett bra underlag för att förhandla upp din lön.

Men det är också viktigt att poängtera att löneenkäten återger den generella löneutvecklingen. Vi är fullt medvetna om att den individuella kan se annorlunda ut. Har man frågor och vill ha råd utifrån sin specifika situation och arbetsgivare är det därför bra att ringa oss och få en mer detaljerad överblick. 

2. Ställ rätt frågor

Börja med  “Vad tycker du om min lön?” och be arbetsgivaren besvara  i termer av att lönen är för låg, rätt eller hög. Jag skulle säga att de flesta arbetsgivare kommer svara att du ligger något lågt, men ändå försvara det på något sätt. 

Följ därför upp med “Vad kan jag göra för en bättre löneutveckling?”.  Här är det viktigt att fråga om just löneutvecklingen, inte högre lön. Du kommer ju alltid få högre lön, men har du samma summa som förra året har du inte fått bättre löneutveckling. Här kan arbetsgivaren slingra sig och fortsätta hänvisa till påslaget.

3. Bemöt de klassiska argumenten

Det finns många knep som arbetsgivare tar till i själva lönesamtalet. Ett av de vanligaste är “Men om du får mer lön är det någon annan som får mindre”.  Svara då bara ”Ja men jag sitter här för att diskutera min egen lön”.  Att du vill ha högre lön har inget med brist på omtanke om dina kollegor att göra.

“Vi har inga pengar i år” är ännu en klassiker. Då ska du säga “Men berätta gärna hur mycket du har att fördela. Om du tittar på alla påslagen – hur står sig min löneutveckling i jämförelse med det?”.


Hans tre tips till dig som ska söka jobb

1. Lägg ett högt löneanspråk

Tror du att du kan få 32 – gör anspråk på 35. Lägg dig alltid lite högre än vad du tror att arbetsgivaren är beredd att betala. En arbetsgivare som vill ha dig är ärlig med vad de kan ge och ger dig möjlighet att korrigera ditt anspråk innan du sållas bort.

2. Lämna aldrig löneanspråk i en jobbansökan

Ibland efterfrågas löneanspråk i utlysningen, skriv då “Löneanspråk lämnas vid intervju”. Du måste få provköra bilen innan du köper den. 

3. Kontakta oss!

Ring oss eller boka en lönecoach. Vår lönecoachning är med dig redan i sökprocessen till ett nytt jobb för att guida dig rätt.

Få detaljerad statistik och lönecoachning

Bli medlem och ta del av alla förmåner idag!

Bli medlem