Seminarium: Kulturen och politiken – hur mår relationen?

folkokultur-1280x720

Den femte februari arrangerar DIK seminarium på det kulturpolitiska konventet Folk och kultur. Seminariet är ett samtal om kultur i en tid av politisk förändring.

Vi är vana vid principen om armlängdsavstånd: politiken skapar förutsättningarna och kulturen levererar innehåll. Men något håller på att hända, särskilt på kommunal nivå. I vissa kommuner råder nu helt andra principer, politiker formulerar program som talar om vilken kultur som är önskvärd och vilken som inte är det. Samtidigt har det alltid funnits viss form av politisk styrning av den offentligt finansierade kulturen, men var går gränsen? Vad är accepterad styrning och vad är det inte? Och vad händer när den politiska styrningen passerar accepterade gränsen för armlängds avstånd? När blir kulturen och konsten ett verktyg för politiska syften?  

Läs mer om seminariet här.

Paneldeltagare

Sofia Lenninger, f.d. Kultur- och bibliotekschefchef i Sölvesborg

David Karlsson, idéhistoriker och kulturskribent

Anna Troberg, DIK

Mikael Nanfeldt, DIK, moderator

Vill du se seminariet på plats? Tacka ja till vårt facebook-evenemang!

Folk och kultur är ett kulturpolistiskt konvent. Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd. Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland och flera hundra externa arrangörer och utställare.