Träffa DIK på Folk och Kultur

Folk och kultur-anmalningsplikten

DIK medverkar på konferensen Folk och Kultur i Eskilstuna 7 - 10 februari. Kom förbi vår monter och missa inte vårt seminarium som handlar om hur en anmälningsplikt skulle påverka kultursektorn.

Ska du till Folk och Kultur? Missa inte att träffa oss i vår monter där du kan få en "Jag anmäler inte"-pin och prata med oss om aktuella frågor.

Välkommen till vårt seminarium på fredagen:

Ska bibliotekarier och museianställda ange papperslösa?

Tidöpartierna M, L, KD och SD vill införa en anmälningsplikt i offentlig verksamhet. Det betyder att till exempel bibliotekarier och museianställda kan bli skyldiga att informera myndigheter när de kommer i kontakt med papperslösa. En statlig utredning tittar just nu på hur anmälningsplikten ska utformas och vilka konsekvenser det ska få att bryta mot den. Hur ser den politiska debatten kring frågan ut på nationell nivå, och hur resonerar man på lokal nivå i Eskilstuna? Hur skulle de offentliga kulturverksamheterna och deras uppdrag påverkas? Och vad skulle hända med besökarna? Välkommen till ett samtal om den omdebatterade anmälningsplikten. 

Plats: Torget, Munktell Science Park
Dag och tid: fredag 09:00 – 09:45

Medverkande:
Anna Troberg, förbundsordförande DIK
Gunnar Ardelius, generalsekreterare Sveriges Museer
Annika Hirvonen, gruppledare och migrationspolitisk talesperson Miljöpartiet
Jari Puustinen, kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Eskilstuna, Moderaterna
Moderator: Johanna Alm Dahlin, DIK

Om Folk och kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent. Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd, projektägare är den ideella föreningen Kulturlyftet. Läs mer om Folk och Kultur.