Webbinarium: Hantera hot och obehag i arbetet

hantera obehag och hot på jobbet

DIK bjuder tillsammans med organisationen Hantera Agera in till ett interaktivt webbinarium som fokuserar på att förstå och hantera hot och obehag i arbetsvardagen för bland annat kommunikatörer i offentlig sektor.

Känner du igen känslan av att behöva navigera i en digital miljö där hot och hat blivit en del av vardagen? Som kommunikatör men även i andra yrkesroller i det offentliga är det inte ovanligt att mötas av diffusa och svårhanterliga hot på nätet. Många organisationer saknar både medvetenhet och rutiner för att hantera detta, vilket gör situationen ännu mer påfrestande. Under detta webbinarium fokuserar vi på att förstå och hantera hot och obehag i arbetet i syfte att skapa robustare organisationer och individer.

Under webbinariet kommer vi att varva kortare informationspass med övningar och diskussioner. Du får möjlighet att:

  • Reflektera över skillnader mellan hot och obehag.

  • Ta del av modeller som visar hur vi reagerar när vi utsätts för hot och obehag, och hur stress påverkar oss.

Anmäl dig här

Vi diskuterar också strategier för hur både individer och organisationer kan hantera dessa situationer för att öka tryggheten på arbetsplatsen. Innehållet bygger på den samlade forskningen inom konflikt- och krishantering, mänskligt beteende samt människors biologiska och psykologiska behov.

Webbinariet är utformat med vuxnas lärande i fokus och erbjuder en chans till aktivt deltagande och reflektion kring verkliga situationer i din vardag.

Välkommen!

Praktisk information

  • När: 16 oktober klockan 13:00-15:30.

  • Var: Digitalt
    (Länken skickas ut till anmälda samma dag som eventet äger rum).

  • För dig som:Öppet för alla medlemmar

  • Sista anmälningsdag: 15 oktober

Anmälan

Anmäl dig här


Om föreläsarna:

Webbinariet leds av Maria Martinsson och Philippa Borgh från Hantera Agera. Hantera Agera hjälper verksamheter att stå emot och förebygga hat, hot och trakasserier i arbetet. Vi gör detta genom utbildning som hjälper yrkespersoner och förtroendevalda att hitta handlingsalternativ i spända situationer. Utbildningen bygger på den samlade forskning som finns om konflikt- och krishantering, riskanalyser, mänskligt beteende och våra biologiska och psykologiska behov.