Gå till innehåll

Banktjänster

banktjanster-medlemsrabatt-egenforetagare fackforbundet-dik

För dig som egenföretagare är banktjänsterna något som måste fungera. Som medlem får du tillgång till rabatterade lösningar som innehåller allt från automatiserad fakturering och kvittoredovisning i mobilen till företagskort, rådgivning och bokföring.

För dig som är egenföretagare

Förmånspaket hos Danske Bank

Samarbetet mellan DIK och Danske Bank erbjuder dig en mängd förmåner som stärker och underlättar ditt företagande. Du får bland annat:

 • Företagspaket
  Som medlem erbjuds du ett av Danske Banks företagspaket; Danske One, Danske Plus eller Danske Pro, kostnadsfritt första året och därefter 25% rabatt från år två och framåt. Företagspaketen passar både enskild firma och olika typer av juridiska personer. En fullständig beskrivning finns här.

 • Företagskort
  Som företagare är det viktigt att kunna skilja företagets ekonomi från den privata ekonomin. Därför är det bra att ha ett företagskort. Danske Bank erbjuder ett brett urval av olika företagskort för att matcha just ditt behov. Om du reser mycket finns det kort med en omfattande reseförsäkring för både affärs- och privatresor och där tillgång till 600 lounger 1 världen ingår. En fullständig beskrivning av de olika korten hittar du här.

 • VIP-nummer
  Som medlem har du ett dedikerat telefonnummer, e-postadress och chattfunktion för bästa möjliga service. För affärsuppdrag erbjuds en säker e-postfunktion i både internet- och mobilbanken.

 • Finansiell rådgivning
  Danske banks rådgivare är specialister på mindre företag och använder sig av rådgivningsmodellen Business Optimiser som utgår från företagets verksamhet och dig som företagare.

 • Uppkoppling mot ekonomisystem
  Genom att koppla upp Internetbanken mot sitt ekonomisystem blir det enklare för dig som egenföretagare att göra dina betalningar. Genom att betalningsinformationen skickas tillbaka till ekonomisystemet behöver du lägga mindre tid på bokföring och redovisning. 

Du får också hjälp att koppla upp dig mot utvalda ekonomisystem där uppsättning av filmodul i Internetbanken (Business Online) är kostnadsfritt (ordinarie pris är 1 500) Danske Bank har för närvarande koppling mot Fortnox, MyBusiness, Vismaeekonomi, Visma autopay och Speedledger.

Swish Företag

Swish Företag är ett enkelt, säkert och billigt alternativ för att ta emot betalningar från privatpersoner. Med Swish får du betalningen direkt in på ditt konto. När du ansluter dig till Swish Företag kan du beställa ett eller flera unika Swish-nummer som kopplas till företagets betalkonto. Din kund använder Swish-appen i sin mobil för att göra betalningen och anger ditt Swish-nummer, belopp och ev meddelande. Läs mer om Swish Företag här.

Banker och lån

Danske Bank

Du får flera fina förmåner, bland annat rabatt på bolån.

Läs mer om erbjudandet på Danske Banks webbplats.

Nordea

Du kan låna 20 000–350 000 kronor till förmånlig ränta, utan uppläggningsavgift. 

Läs mer och ansök på Nordeas webbplats.

SEB

Hos SEB får du rabatt på bolån och möjlighet att ansöka om förmånliga medlemslån. 

Läs mer och ansök på SEB:s webbplats.

Swedbank

Du kan låna 50 000–350 000 kronor till förmånlig ränta, utan uppläggningsavgift. 

Läs mer och ansök på Swedbanks webbplats