Gå till innehåll

Guide till digital kompetensutveckling

digital-kompetensutveckling-kurser-online fackforbundet-dik

Kompetensutveckling behöver inte alltid vara lika med en lång utbildning. Här har vi listat några ställen där du kan få inspiration och utbilda dig digitalt, när det passar dig.

Det ligger både i ditt eget och din arbetsgivares intresse att du får möjlighet att kompetensutveckla dig. Prata med din chef om hur planen för din kompetensutveckling ser ut, och föreslå då gärna några lämpliga kurser eller digitala utbildningar.

Läs universitetskurser online

edX finns digitala kurser inom humaniora, IT och företagsekonomi från universitet som MIT, Harvard, Sorbonne och Karolinska Institutet. Och på Coursera kan du förkovra dig inom allt från programmering och design till ledarskap, med kurser från exempelvis Stanford, Yale och Lunds Universitet. Kurserna är gratis (ibland kan du dock behöva betala om du vill ta ut ett certifikat eller examen).

Hitta guldkornen på YouTube

Youtube funkar inte bara som förströelse utan här finns det såklart även guldkorn när det kommer till ny kunskap. Sök efter det du är intresserad av så kommer du garanterat att hitta nyttig inspiration i form av tutorials, digitala seminarier och liknande. Se också till att prenumerera på kanaler för företag som intresserar dig – till exempel har Adobe Creative Cloud massor av bra innehåll för dig som använder deras designprogram i ditt yrke.

Linkedin Learning

Om du vill få personligt anpassade rekommendationer för din kompetensutveckling så är Linkedin Learning ett bra alternativ. Här betalar du en månadsavgift och får tillgång till över 13 000 kurser som leds av experter inom olika ämnen. Linkedin Learning kommer lyfta fram kurser som passar ditt yrke och din karriärutveckling, baserat på de erfarenheter och färdigheter som du angett i din Linkedin-profil – så se till att hålla profilen uppdaterad.

Rabatt på digitala utbildningar inom ditt område

Som medlem i DIK har du rabatt på kurser inom kultur, kommunikation och kreativ sektor, till exempel hos välrenommerade Hyper Island, retorikbyrån Snacka Snyggt och Sveriges marknadsförbund. Hos alla kursanordnare finns ett stort utbud av digitala kurser. Logga in på dik.se för att ta del av dina medlemsförmåner.

Nya infallsvinklar med karriärcoachning

Om du vill vidareutbilda dig men inte vet i vilken ände du ska börja, kan ett samtal med DIK:s karriärcoacher vara en bra idé. Karriärcoachsamtalen genomförs på telefon och du får med dig verktyg för hur du ska tänka kring kompetensutveckling och hur du kan göra för att hitta digitala kurser som hjälper dig nå just dina mål. Karriärcoachningen är en förmån som ingår i DIK-medlemskapet.

Gå med i DIK nu så betalar du ingen medlemsavgift den första månaden – men du får tillgång till alla smarta tjänster och medlemsförmåner direkt! Gäller 10 juni till 30 sept (ej a-kassa).

Bli medlem nu