Ny podd: Kultursnack med Troberg och Dernevik

Kultursnack med Troberg och Dernevik
Kultursnack med Troberg och Dernevik

Nu finns det en ny podd för alla kulturnördar! Den leds av DIK:s förbundsordförande Anna Troberg och Ulf Dernevik, generalsekreterare för Länsmuseernas samarbetsråd. Troberg och Dernevik tar sig an de senaste kultursnackisarna, som kulturkanon, varför det behövs en stark kulturpolitik och hur lång armen ska vara mellan kulturen och politiken.

Behöver Sverige verkligen en kulturkanon? Har kulturen en plats i samhällets beredskap? Vad menas egentligen med kulturell välfärd? Häng på så får ni, om inte svaren, så i alla fall bättre koll på de aktuella kultursnackisarna.

Podden passar dig som är intresserad av kulturpolitik och kulturhändelser i stort som smått. Poddvärdarna är förbundsordförande i DIK respektive generalsekreterare för Länsmuseernas samarbetsråd och tillsammans kan de tackla det mesta som händer i kultursverige, eller i alla fall ha en väl insatt diskussion om det.

Redan nu finns två avsnitt att lyssna på:

Avsnitt 1: Vad hände i kulturpolitiken 2023?
Troberg och Dernevik ser tillbaka på ett intensivt kulturpolitiskt år som bjöd på både sött och salt. Principen om en armlängds avstånd stresstestades, anmälningsplikten debatterades friskt och kulturbudgeten blev den minsta på tjugo år. Men, det utlovades också stora satsningar på bemannade skolbibliotek.

Avsnitt 2: Behöver Sverige en kulturkanon?
Troberg och Dernevik gräver i frågan om en svensk kulturkanon. Vad är det? Är det en lista som andra, eller är den något helt annat? Behöver Sverige verkligen en kanon? Och om vi nu får en, vad ska vi använda den till?

Gå till Kultursnacks webbsida!

Eller lyssna på Kultursnack på Spotify.

Kontakt:

info@kultursnack.com.
Följ podden på Instagram: Kultursnackpodd.