Nomineringarna till Årets Byrå: Bästa Arbetsgivare 2020

arets-byra

Inför Årets byrå-galan, som i år firar 20 år, har DIK tillsammans med Resumé och Regi tagit fram ett specialpris; Årets Byrå: Bästa arbetsgivare. Detta gör vi för att lyfta de goda exemplen i branschen. Idag presenteras nomineringarna som är uppdelade i två kategorier baserat på omsättning; 7-25MSEK och 25+MSEK.

”Byråbranschen är en kreativ och spännande plats som många söker sig till. Men, det är också en plats där man ofta glömmer bort arbetsmiljöfrågor som annars är självklara på den svenska arbetsmarknaden. DIK delar ut det här priset för att vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medlemmar. Vi bryr oss om branschen!” – Anna Troberg, förbundsordförande på DIK

Byråbranschen är den del av den kreativa sektorn som traditionellt fokuserat mer på engagemang än på arbetsmiljö. I vår senaste rapport om byråbranschen ser vi att arbetsmiljön på många håll är långsiktigt ohållbar. Två av tre svarande upplever att de arbetar mer än de får betalt för och en tredjedel att de rutinmässigt förväntas vara tillgängliga utanför arbetstid. Att svara på mail, närvara digitalt vid möten eller på annat sätt utföra arbetsuppgifter under tid avsatt åt återhämtning är vanligt förekommande. Trots det saknas det policyer om det här på sju av tio byråer, vilket bland annat leder till att väldigt många erfarna medarbetare lämnar branschen. Priset Bästa Arbetsgivare är ett försök att förbättra situationen genom att lyfta de goda exemplen i byråvärlden – vi bryr oss!

”Vi vill hjälpa branschen att hitta rätt i frågor som rör arbetsmiljö. Där har DIK otroligt mycket kunskap. Passionen, lusten och drivet finns redan på många byråer – just därför är det viktigt att se till att förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv blir bättre. Fler och fler arbetsgivare förstår att nöjda medarbetare och lönsamhet går hand i hand.” – Helen Hellströmer, vd på DIK

Priset delas ut på Årets Byrå-galan på Berns i Stockholm den 20 februari. 

Nominerade Årets Byrå - Bästa Arbetsgivare 2020 7-25 MSEK

Södra tornet

Bravissimo

Osynlig

Nominerade Årets Byrå - Bästa Arbetsgivare 2020 25+ MSEK

Scream mediabyrå

Westander

Reaktion i Sverige

Om DIK

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. DIK har 20 000 medlemmar runt om i landet och ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. DIK är partipolitiskt obundet.

Har du fler frågor om nomineringarna eller priset? 

Kontakta: Stina Hamberg, 072 724 84 41, mail: stina.hamberg@dik.se