Per förstärker DIK på chefsfrågor

Per-Mattsson fackforbundet-dik

I augusti börjar Per Mattson jobba på DIK som ombudsman med särskilt ansvar för chefer. Han kommer att vara stationerad på kontoret i Malmö men också ha uppdrag för hela landet. Per har en lång bakgrund både inom kultursektorn, bland annat som bibliotekschef på Malmö stadsbibliotek, och inom arbetsrätt. Per har jobbat fackligt för såväl DIK som nu senast för Ledarna.

– Jag tycker att det ska bli så roligt att jobba med branschspecifika frågor igen, som jobbet på DIK innebär. För mig är tillgången till kultur en så viktig fråga för samhället och det känns så viktigt att vara en resurs för DIK:s medlemmar som jobbar med det, säger Per.

En dryg tiondel av DIK:s medlemmar är chefer. Den arbetsrättsliga rådgivningen till chefer är ofta samma som för alla medlemmar, men det finns några saker som är mer specifikt för chefer och DIK har sedan tidigare särskilda ombudsmän som jobbar med dessa frågor. Per kommer nu att stärka upp den delen hos DIK.

– Cheferna är viktiga för att de sätter standarden på en arbetsplats. Men för att de ska kunna göra ett bra jobb så behöver de bra grundförutsättningar. Och här tror jag att det är väldigt viktigt med ett fackförbund som DIK som förstår chefernas branschspecifika frågor, säger Per.

Vad ser du fram emot mest med att börja jobba på DIK?

– Att komma ut och träffa medlemmar, alla nya kollegor och att börja jobba med alla viktiga saker som vi har framför oss. Att börja jobba på DIK är som att komma hem för mig, säger Per.