Gå till innehåll

På din väg. Oavsett hur spikrak den är.

Vägen till en ny karriär, en högre lön eller att driva eget kan vara hur slingrig som helst. Men lugn. Vi ger dig råd, stöd och kraft att nå din fulla potential.

Bli medlem

Jobbar du inom kultur, kommunikation eller kreativ sektor? Då är vi facket för dig.

Hos oss får du tillgång till massor av kunskap och ett gäng dedikerade människor står redo att coacha dig på din väg framåt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Offer-benefit-1
Din utveckling
  • Generös inkomstförsäkring

  • Personliga coacher - boka ett möte som gör skillnad

  • Inspiration, utbildning och nätverk

Offer-benefit-2
Din arbetsmiljö
  • Råd och stöd för att skapa dialog och engagemang

  • Utbildning, coachning och konkreta verktyg

  • Arbetsrättslig hjälp – direkt när du behöver den

Offer-benefit-3
Din bransch
  • Kultur- och kommunikationsbranscherna förändras. Vi följer utvecklingen åt dig

  • Säkra din kompetens. Vi stödjer ett livslångt lärande

  • Egenföretagare? Vi ger dig support och förstår utmaningarna

DIK banar vägen för dig

Hur mycket borde du tjäna?

offer freemium

Årets lönestatistik är här! Ta reda på hur mycket pengar andra i din bransch tjänar och bli en hejare på att löneförhandla. Som medlem kan du boka samtal med en personlig lönecoach och du har tillgång till fördjupad lönestatistik. Dessutom ingår inkomstförsäkringen som ger extra skydd av din lön.

Läs mer

Ett axplock av allt vi erbjuder

offer block

Juridisk rådgivning

Vill du att någon granskar ditt nya avtal? Behöver du reda ut svårtolkade lagar och regler? Oavsett om du är anställd, egenanställd, mellan jobb eller egenföretagare, hjälper vi dig med arbetsrättsliga frågor. Via tjänsten Min Privatjurist får du också obegränsat antal timmar rådgivning kring allt från samboavtal till skilsmässa, testamente till konsumenträtt eller till och med ID-stöld.

offer block

Karriärcoach

Är du anställd och känner att det är dags för nästa steg? Eller har du en ledarroll och behöver tips på hur du utvecklar ditt team så att det mår bra och presterar på topp? Oavsett anställningsform eller var du befinner dig i yrkeslivet så får du tillgång till en alldeles egen karriärcoach som bidrar med kunskap, pepp och inspiration.

offer block

Lönecoach

Är du nöjd med din lön? Våra coacher har stor kunskap om löneläget och koll på statistiken. Med deras kunskap i ryggen kan du känna dig trygg med att gå in i lönesamtalet med rätt löneanspråk utifrån ditt yrke och dina förutsättningar.

offer block

Utbildning och nätverk

För att vara attraktiv på dagens och morgondagens arbetsmarknad, så behöver du fortsätta att utvecklas och fylla på med ny kunskap. Vi erbjuder utbildningar inom allt från arbetsrätt till branschspecifika områden. Och på våra populära event kan du knyta nya kontakter och få ännu mer kunskap och inspiration. 

offer block

Egenföretagare

Är det dags att starta eget – eller driver du redan bolag? Spännande! För DIK spelar det ingen roll om du är anställd, företagare eller både och. Jobbar du inom kultur, kommunikation eller kreativ sektor är du välkommen! I medlemskapet ingår en fullvärdig egenföretagarförsäkring. Du får också tillgång till våra egenföretagarcoacher, som hjälper dig med allt från att komma igång, till prissättning, kompetensfrågor eller affärsutveckling. Har du avtalsfrågor ingår också kontakt med erfarna bolagsjurister.

Välkommen till DIK

Bli DIK-medlem och få obegränsad tillgång till alla våra tjänster och erbjudanden.

Bli medlem