Samtalsstödet Tusen frågor

Tusen frågor
Tusen frågor - ett nummer

De flesta av oss behöver stöttning och vägledning någon gång i livet när vi inte kan hitta en lösning på egen hand. Som studentmedlem kan du kostnadsfritt komma i kontakt med kunniga psykologer, jurister, ekonomer och arbetsterapeuter - allt via ett nummer!

Samtalsstöd när du behöver en hjälpande hand. Du kan ställa frågor som rör privatlivet, studierna eller jobbet, och samtalen sker alltid med tystnadsplikt.

Att gå en längre tid med något som inte känns bra kan bli både fysiskt och psykiskt påfrestande. Ta emot den hjälp som finns ett samtal bort. Ring 0771-65 50 50, vardagar mellan 08.15-16.00 för ett första samtal. Du behöver inte ens veta vad exakt som får dig att må dåligt.


Samtal inom många olika områden:

Råd och vägledning

Du kan exempelvis få hjälp att reda ut och hantera problem och funderingar gällande relationer, föräldraskap, stress, missbruk, kriser eller sorg.

Juridik och ekonomi

Du kan få råd gällande juridiska och ekonomiska frågor exempelvis i samband med att du och din partner planerar att flytta ihop, vid skilsmässa, dödsfall eller skulder.

Hälsa, kost och motion

Du kan få stöd och hjälp med frågor som rör din hälsa, exempelvis kostrådgivning och råd kring fysisk aktivitet. Du kan också prata om frågor som rör sjukdom och rehabilitering.

Vardagsprioriteringar

Du kan få hjälp med att hitta balans i vardagen när du känner dig stressad. Genom nya tjänsten Vardagsprioritering kan du få hjälp att planera och prioritera dina olika aktiviteter. Tillsammans med en arbetsterapeut påbörjar du en förändring i ditt vardagsliv för att må bättre och kunna hålla även på lång sikt. 

Hur går samtalen till?

När du har ringer Tusen frågor - Ett nummer, möts du av en person som hjälper till att kartlägga vad det är du behöver hjälp med. Kanske vet du inte om det är arbetet eller privatlivet som skapar mest stress i kroppen. Tillsammans kommer ni fram till nästa steg. Beroende på vad du ska få vägledning med så blir du därefter kontaktad av en jurist, ekonom, psykolog, hälsopedagog, arbetsterapeut eller kostrådgivare. Samtalen är rådgivande och lösningsfokuserade. Behövs fler samtal kan ni boka in ett eller två uppföljningssamtal. Skulle du behöva ytterligare hjälp, till exempel med att upprätta juridiska dokument eller påbörja någon behandling, kan experten guida dig vidare.

Bli studentmedlem redan idag!

Bli medlem gratis