Gå till innehåll

Facket för kultur, kommunikation och kreativ sektor

DIK – facket för kultur, kommunikation och kreativ sektor

DIK är facket för alla som jobbar eller studerar för att jobba inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Vår styrka är att vi har stor kunskap och expertis om hur det är att jobba just i våra medlemmars branscher.

Våra medlemmar jobbar eller studerar för att jobba på bibliotek, reklambyråer, på museum och till exempel som kommunikatörer inom det offentliga. Vi organiserar också bland annat arkivarier och datorspelsutvecklare, kulturadministratörer, språkvetare och tolkar. Den röda tråden är kultur, kommunikation och kreativ sektor.

Vi har jobbat med samma grupper i decennier och har stor erfarenhet av våra medlemmars villkor och förutsättningar, vilket få andra fackförbund har. Vi är helt enkelt ett yrkesförbund med specialistkunskap om våra medlemmars situation.

Det gör att vi kan vara specifika – men också att vi kan utforma tjänster särskilt för våra medlemmar. Specialistkunskap kring upphovsrätt är ett exempel, mediahantering och pr-stöd som en del av företagsförsäkringen till egenföretagare ett annat. Dessutom erbjuder vi våra medlemmar rabatter på relevanta utbildningar.

I medlemskapet ingår bland annat:

DIK är din trygghet när arbetsmarknaden är orolig, men vi kan också inspirera och hjälpa dig att utvecklas när du vill gå vidare i karriären. Bli medlem nu!