Livet är inte bara arbete, men arbetet är trots allt en stor del av livet. Som fackförbund står vi bakom dig i karriären – i både medvind och motvind.
DIK ser facklig organisering som en styrka. Gemensamt för våra medlemmar är att de är verksamma inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Våra nästan 20 000 medlemmar finns på alla typer av arbetsplatser på hela arbetsmarknaden. Någon arbetar på reklambyrå eller bibliotek. En annan studerar med sikte på ett yrkesliv inom speldesign eller museivärlden. En tredje frilansar eller driver eget företag inom språk, arkiv eller turism. I DIK kan du vara medlem genom hela ditt arbetsliv.
Vi hjälper dig att gå framåt
Jobbar du med kommunikation vet du att vindarna vänder snabbt. Det som var nytt och aktuellt igår, kan vara förbi i dag. I stället för att ducka för utvecklingen vill vi hjälpa dig att vara en del av den. Vi vill ge dig energin att dra nytta av den, på ett sätt som gynnar både dig och din arbetsgivare, kanske till och med genom att ligga steget före. Därför är en stor del av vårt uppdrag att inspirera och dela med oss av kunskap, så att du kan planera ditt nästa steg i karriären – och ge dig modet att ta det.
Vi stöttar när det blåser kallt
Osäkerhet är det svåraste som finns, vare sig du är student, anställd eller egenföretagare. Det kan handla om otrygga anställningsformer eller en snabb samhällsutveckling som ingen vet vart den leder. Om och när osäkerheten uppstår kan vi hjälpa dig att hantera den. I dag är vi drygt 1300 lokala fackliga företrädare ute på landets arbetsplatser och närmare 30 medarbetare på kansliet – allt från coacher och ombudsmän till administratörer och utredare. Tillsammans har vi både erfarenheten och kunskapen att hjälpa dig lösa knepiga situationer på ett konstruktivt sätt.
Din röst är viktig
I DIK är din åsikt viktig. Vi är våra medlemmar och som förbund utvecklar DIK samhället och arbetsmarknaden. Vi vill inte bara arbeta åt dig, utan med dig. Som medlem kan du i högsta grad påverka DIK:s riktning. Det innebär inte bara att du kan rösta fram ombud till DIK:s kongress utan mellansteg eller själv vara ett av dem, det innebär också att du kan föreslå frågor du tycker att vi som förbund borde arbeta med. Det kan du till exempel göra genom en motion till vår kongress eller delta i en expertgrupp – så att vi gemensamt kan forma din framtid.