Därför ska du jobba för DIK

jamstallda-moten-fackforbundet DIK
Foto: Alexander Donka

Anledningarna till att jobba på DIK är många – fräscha lokaler mitt på söder, stort medlemsengagemang, härliga medarbetare och förmånligt kollektivavtal är bara några av dem.

Om DIK

DIK ser facklig organisering som en styrka. Gemensamt för våra medlemmar är att de är verksamma inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Våra nästan 20 000 medlemmar finns på alla typer av arbetsplatser på hela arbetsmarknaden. Någon arbetar på reklambyrå eller bibliotek. En annan studerar med sikte på ett yrkesliv inom speldesign eller museivärlden. En tredje frilansar eller driver eget företag inom språk, arkiv eller turism.

Vad tycker våra medarbetare om att jobba på DIK?

Tamim Alameddine
Förbundssekreterare

– DIK är ett fantastiskt fackförbund. Vi driver våra medlemmars frågor stenhårt, vi visar politiker vilka reformer som behövs inom kulturpolitiken och vi vågar tänka nytt och kreativt i en förändrad omvärld. Vi är även fackförbundet som flest förknippar med kunskap och bildning. Det här är viktiga och värdefulla styrkor för ett förbund som vill framåt, men som också vill öppna nya dörrar för det fackliga engagemanget. Det var just detta som lockade mig till DIK.

Britt-Marie Berggren
Handläggare, lokalfacklig service

Det bästa med att arbeta på DIK är att känna sig behövd och att kunna ge service till lokalfackliga och kollegor. Samt att den ena dagen aldrig är lik den andra, det går inte att ledsna på sitt jobb då.

Per Johansson
Ombudsman

– Här finns ett sant engagemang för medlemmarna. Och en omtanke om varandra, som jag gillar.


Johanna Lindell
VD  

Hur är det att ha dig som chef?

Det är jag nog fel person att svara på egentligen. Men jag får gå till tidigare medarbetarsamtal där jag fått återkopplingen att jag ger stor frihet och är tydlig, vilket kanske låter som en motsättning, men jag hoppas att jag kan lyckas med båda.