Gå till innehåll

Må bra på jobbet i höst

ma-bra-pa-jobbet-i-host fackforbundet-DIK

Kompetensutveckling, tid för reflektion och karriärcoachning. Här har vi samlat tips på hur du kan maxa måendet under jobbhösten.

Din arbetsgivare har alltid ansvar för arbetsmiljön och du ska självklart få rätt förutsättningar för att kunna må bra på jobbet. Men det finns också saker du kan påverka själv. Via ett medlemskap i DIK får du tillgång till flera tjänster och förmåner som hjälper dig att skapa en hållbar arbetsvardag.

Skapa tid för reflektion

För att motverka stress och för att du ska kunna göra ett bra jobb, behöver det finnas tid för reflektion i ditt dagliga arbete. Skapa pauser där du får tid att reflektera och tänka igenom arbetsuppgifter och dina beslut. Du kan schemalägga reflektion i kalendern, införa skärmfria lunchraster, ta snabba promenader efter möten – eller något annat som fungerar för dig.

Vill du få professionella råd för hur du kan skapa mer återhämtning och reflektion i vardagen kan du använda dig av Mindler – i DIK-medlemskapet ingår tre fria samtal i tjänsten, där du får träffa en psykolog online. Du kan också få hjälp med andra saker via Mindler, som att hantera stress eller om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Lär dig något nytt

Att få slipa sina kunskaper eller lära sig något nytt brukar ge massor av ny energi – och vidareutbildning är dessutom nödvändigt för att du ska kunna utvecklas både i din nuvarande roll och på lång sikt. Om du inte redan har en kurs eller utbildning inplanerad via ditt arbete i höst, ta ett samtal med din chef för att diskutera hur möjligheterna till kompetensutveckling ser ut. Här finns fem tips på vad du ska säga i ett samtal om kompetensutveckling.

Som medlem i DIK får du rabatt på kurser inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. Du får också rabatt på litteratur hos Adlibris. Du som är medlem loggar in på dik.se för att ta del av dina medlemsförmåner.

Ta stöd från karriärcoacher

Oavsett om du funderar på hur du kan utvecklas på ditt nuvarande jobb eller om du vill söka dig vidare mot nya utmaningar i höst, så är karriärcoachning en god idé. Genom ett coachsamtal får du nya infallsvinklar och värdefulla verktyg för att kunna nå dina mål och bli ditt bästa jag. Samtalen med DIK:s certifierade karriärcoacher är kostnadsfria för medlemmar. Här kan du läsa en intervju med en av våra karriärcoacher som berättar hur en karriärcoachning kan gå till.

Gå med i DIK nu så betalar du ingen medlemsavgift den första månaden – men du får tillgång till alla smarta tjänster och medlemsförmåner direkt! Gäller 10 juni till 30 sept (ej a-kassa).

Bli medlem nu