Gå till innehåll

Årets Byrå – Bästa Arbetsgivare

arets-byra-basta-arbetsgivare-byrabranschen-reklam fackforbundet-DIK

Det finns många utmärkelser inom byråbranschen som premierar arbetsinsatser, men tack vare DIK finns nu också ett pris att vinna för de byråer vars anställda mår som bäst.

I dag är den sociala arbetsmiljön en av de saker som arbetssökande värdesätter högst. Det betyder bland annat att arbetsgivaren tar ansvar för medarbetarnas hälsa och utveckling, och har ett aktivt arbete för att motverka stress, diskriminering och sexuella trakasserier. 

Samtidigt visar en rapport från DIK att sju av tio byråanställda jobbar trots att de är sjuka, hälften jobbar mer än de får betalt för och att löneskillnaderna fortfarande är stora mellan kvinnor och män. Många byråer saknar också kollektivavtal. Priset Bästa Arbetsgivare är ett försök att ändra på det, genom att lyfta de goda exemplen i branschen.

Tävlingen avgörs genom en undersökning där de anställda själva betygsätter sina arbetsgivare utifrån parametrar som till exempel jämställdhet, lön, villkor och arbetsmiljö. Dessutom blir byråernas villkor och policys betygsatta, vilket också räknas in i resultatet.

En del av Årets Byrå

DIK är fackförbundet för dig som arbetar inom den kreativa eller kulturella sektorn. Priset Bästa Arbetsgivare delas ut tillsammans med Regi och Resumé. Priset går till en arbetsgivare inom byråbranschen som gör ett extra bra arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda.

Bästa Arbetsgivare är en del av Årets Byrå och delas 2022 ut den 11 mars.

Här kan du se vilka som är nominerade till priset 2021.

Läs mer om Bästa Arbetsgivare