Synlighetskit – så visar ni medlemmarna att ni finns

Synlighetskit-dik

Som lokalfacklig företrädare för DIK har du en viktig roll. Du kan din arbetsplats och är ofta medlemmarnas första kontakt med facket. Men för att medlemmarna ska kunna vända sig till dig måste de först veta att du finns och hur de ska kontakta dig.  

Nu finns ett synlighetskit som gör det enkelt för dig och dina fackliga kollegor att visa att ni finns. I kitet för en person ingår: 

  • En magnetpin med texten ”Förtroendevald”  

  • Liten magnetpin med DIK:s logga 

  • DIK-penna 

  • Post its med DIK:s logga på 

  • Ett fint skrivblock 

  • En affisch att sätta upp på arbetsplatsen 

Genom att bära din pin och använda DIK-materialet skapar du synlighet för förbundet och visar att du är en representant för DIK. Affischen har en yta där du själv skriver in dina kontaktuppgifter och sätter upp på ett lämpligt ställe på arbetsplatsen. På så sätt får medlemmarna lättare att hitta dig när de behöver. Det är också ett sätt att få medlemmar och blivande medlemmar att känna sig välkomna till dig med frågor, stora som små.  

Beställ synlighetskitet här.

Utskicksstart 11 september 

Letar du efter vårt värvningskit? Det hittar du här.

Tre saker du kan göra för att visa medlemmarna att DIK finns representerade på arbetsplatsen är:  

  1. Skicka regelbundna mejl eller nyhetsbrev och berätta om vad ni gjort i styrelsen sedan sist. Det visar att ni är aktiva och att medlemskapet har ett direkt värde för att förbättra arbetsplatsen. Här hittar du tips för medlemskommunikation.

  2. Bjud in till en föreläsning om ett aktuellt ämne. Det kan till exempel vara genom att bjuda in någon från DIK:s kansli för att berätta om en rapport eller en facklig fråga. 

  3. Bjud in till medlemsmöten för att få en dialog med medlemmarna om hur de har det på arbetsplatsen.

I ditt uppdrag som förtroendevald ingår även att värva nya medlemmar. Till din hjälp finns ett värvningskit som du kan beställa här.